sunnuntai 10. toukokuuta 2015

CHOCOLATE CUPCAKES WITH VANILLA FROSTING


Heipparallaa ja hyvää äitienpäivää kaikille maailman äideille, ootte parhaita! <3 Tänään aamulla sain tehdä ihan itse itselleni herkkuaamiaisen, sillä en ole vielä äiti, eikä kukaan tee sitä mulle sänkyyn haha. Ei kai. Tykkään ahertaa keittiössä ja teinkin meille mielellään kunnon aamiaisen ennen päivän koitosta, nimittäin porrastreeniä. Sillä lähti päivä hyvin käyntiin ja siitä suunnattiinkin poimimaan valkovuokkoja ja saunaan ja syömään mun porukoiden luo. Ruoka oli todella hyvää ja samoin jälkkäri, jonka tein vähän niinkuin lahjaksi äidille. Ne olivat menestys, joten päätin tulla jakamaan ihania kuvia ja tottakai reseptit jotka pinterestistä löysin monen tunnin selailun jälkeen.




Löytämieni kuppikakkujen kuorrutteen väri iski muhun heti ja päätin tehdä juuri samanlaisia. Ulkonäöllisesti leivokset olisivat voineet olla vielä hieman parempia, mutta ihan ok hyvä jäljennös mielestäni tuli ;) Askartelin koristeeksi sokerimassasta valko- ja sinivuokkojen näköisiä kukkia ja ne sopivat näihin kyllä kuin nenä päähän. Rakastan kuvata kauniita leipomuksia, joten varokaa, kuvia on paljon.





RESEPTIT

Cupcakes:

3-4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1dl maitoa
2kpl kananmunia
100g juoksevaa margariinia/voita
1tl leivinjauhetta
50g rouhittua suklaata
50g sulatettua suklaata
reilusti aitoa kaakaota

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
3. Lisää maito, suklaat sekä voi.
4. Paista 200 asteessa n. 15min (vuokien koosta riippuen).


Kuorrute (vanilja ja suklaa):

n. 120g voita (huoneen lämpöistä)
100-140g tuorejuustoa (mitä vähemmän juustoa, sitä jämäkämpää kuorrutteesta tulee)
1tl vaniljauutetta
n. 400g tomusokeria
(1 rkl kermaa)
Väriainetta

1. sekoita voi tasaiseksi vatkaimella.
2. lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
3. lisää vaniljauute ja tomusokeri ja sekoita aluksi varovasti,      kun tomusokeri on imeytynyt sekoita tehokkaammin ja sekoita kunnes seos on kuohkeaa.
4. Lisää vähitellen kerma ja sekoita n. minuutin ajan.

Kuorrutteen ohje oli englanniksi ja yhdysvaltojen mittayksiköiden mukaan, joten niiden muuntelu oli hieman hankalaa. Tein kuitenkin omanlaisen sovelluksen suunnilleen noiden mittojen mukaan. Mikäli koostumus on liian löysää siihen voi aina lisätä tomusokeria. Alkuperäisessä ohjeessa tomusokeria tuli n. 340g, mutta lisäsin jälkeen päin jonkun verran lisää jotta sain kuorrutteesta jämäkämpää. Voit myös koittaa esimerkiksi pienemällä rasvamäärällä tai jättää kerman pois. Kannattaa soveltaa rohkeasti niin hyvää tulee! :D Suklaiseen versioon lisäsin hieman vajaa puoltoista desiä aitoa kaakaota, enkä laittanut kertmaa ollenkaan ja se olikin jonkun verran jämäkämpää!








Ja eikun kokeilemaan. Kertokaahan ihmeessä mitä piditte, jos ja kun testailette ohjetta! :)




Ja loppuun vielä kuva alkuperäisestä sekä mun luomuksesta rinnaikkain. Kuorrutus olis voinut olla vähän parempi omassa sekä kamera haha! Mutta syöjät kelpuutti noi, joten menkööt. ;)
VASEMMALLA MALLI, OIKEALLA OMA TUOTOS. IHAN OK :--) (ei niin kuin aluksi kirjotin, että oikealla malli ja vasemmalla oma hups!)
 -Henna

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä muffinseja! Pitääkin laittaa tää resepti talteen niin pääsen itekin kokeilemaan näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo suosittelen kokeilemaan ehdottomasti!

      Poista